Voetjes op de Vloer

Kinder- en Jeugdtherapie

Over mijzelf

Historie

Mijn naam is Carla Withaar. Geboren en getogen in het Noorden des lands heb ik het VWO gedaan in Stadskanaal en daarna de studie Kunst en Kunstbeleid aan de universiteit in Groningen. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt in de film- en theaterwereld. Een creatief en inspirerend milieu, waaraan ik dan ook de beste herinneringen bewaar.

Met de geboorte van mijn eigen dochter in 2003 begon er echter iets anders in mij te kriebelen. Ik wilde niet meer alleen bezig zijn voor de (toch beperkte groep) mensen die in kunst geïnteresseerd is. Ik wilde me breder en maatschappelijk relevanter inzetten. Ook wilde ik graag weer studeren, nieuwe dingen leren, mijn blik verruimen.

Opleiding

Bij de opleiding Kindercounselor (tegenwoordig Kindercoach) en vervolgens de opleiding Kinder- en Jeugdtherapeut van de BGL vond ik precies wat ik zocht. Een gevarieerde opleiding waarin een breed scala aan behandelwijzen aan bod komt, geïntegreerd in een methodiek die uitgaat van een positief mensbeeld. Ik heb hier geleerd voorbij vooroordelen en vaste kaders te kijken; elk van ons heeft zijn eigen waarheid en wat voor de één een probleem lijkt, kan voor de ander juist een kracht zijn. Ik heb geleerd naar het goede te kijken en geleerd dat ook onder ‘slecht’ gedrag een goede intentie schuilgaat. Naast de opleiding ben ik gaan werken in de jeugdhulpverlening en in de kinderopvang. Ik heb inmiddels mijn diploma’s gehaald en heb nu een eigen praktijk aan huis.

Motivatie

In kinderen dragen wij onze hoop en verwachtingen voor de toekomst uit. Blijere kinderen nu maken een gelukkiger wereld straks. Het ondersteunen en begeleiden van kinderen (en hun ouders) in het proces van opgroeien is voor mij dan ook het mooiste werk van de wereld.